Wie zijn wij

Het bestuur

 

Voorzitter: Peter Groeneveld

Mijn naam is Peter . Groene vingers zie ik als de succesbron voor goede wijn. Wijn maak je namelijk niet in de wijnkelder, maar in de wijngaard! Opgegroeid op een akkerbouwbedrijf, studeerde 6 jaar Plantenteelt in Wageningen en leerde bij wijze van spreken denken als een plant. Roept u maar, door het ontelbaar aantal mogelijkheden van combinaties van wijndruiven ge-ent op verschillende onder stokken, zie ik mogelijkheden om overal druiven te telen. Recent volgde ik twee jaar de opleiding Wijnbouw en wijn maken bij het Syntra in het Belgische Hasselt. Die opleiding was zo goed dat de afstand vanuit Utrecht me totaal niets uit maakte. Door de samenwerking met Sjors en Marco versterken we elkaars kwaliteiten en ben ik overtuigd dat de passie voor wijn uit eigen wijngaard naar de stad Utrecht gaat overslaan.

 


Secretaris: Sjors te Brake 

Mijn naam is Sjors te Brake. Al vanaf mijn 16e jaar ben ik werkzaam in de wijnbranche. Ik ben begonnen met het dichtnieten van kerstpakketten, gepromoveerd tot winkelbediende, bedrijfsleider geweest in een wijnbar en ik heb nu mijn eigen wijnwinkel Achter de Dom, met de naam Utregs Wijnhuis. Ik ben daarna wijnstudies gaan volgen en ik heb de WSET 3 wijnopleiding voltooid en ben nu vinoloog van de wijnacademie.  Ik droomde er al heel lang van om in een wijngaard te gaan werken (of een wijngaard te bezitten). Dit avontuur geeft mij veel energie en ik zie jullie snel in één van onze wijngaard(en).

 


Penningmeester: Marco Westra 

Mijn naam is Marco Westra en ik ben een groot liefhebber van wijn. Niet alleen het drinken maar ook het ontdekken van wijn is mijn grote passie. Ik werk als Maître bij Restaurant Bridges in Amsterdam en werk dagelijks met de verschillende wijn en spijs combinaties. Ik ben vaak op reis geweest om wijngaarden en wijnhuizen over de hele wereld te bezoeken. Elke keer is het weer inspirerend en magisch om midden in de wijngaard te luisteren naar het gepassioneerde verhaal van de wijnmaker/wijnboer. Het is een droom om zelf te werken in een wijngaard en wijn te ontwikkelen. Ik zal het geweldig vinden als juist deze droom uit gaat komen en dan ook nog in mijn eigen stad Utrecht. Als ons dit is gelukt en wij uit de stadswijngaard onze eigen wijn hebben kunnen maken wil ik je daar graag meer over vertellen. Volg ook mijn Instagram

 


Communicatie Educatie: Angélique Chamboné 

Mijn naam is Angélique Chamboné alias Dutch Wine Sister, Register Vinoloog en eigenaar van Chamboné Wijnstijl.

Ik ben werkzaam als wijndocent, sommelier tijdens privé feesten en diners, Brand Ambassador Zuid-Afrika en hostess tijdens wijnbeurzen of -events. Als een enthousiaste duizendpoot en een bevlogen verteller maakt mijn brede interesse, deskundigheid en mijn persoonlijke stijl …nét even anders… dat ik op vele manieren inzetbaar ben. Ik vind het heerlijk om het gehele proces mee te maken van aanplant tot in de fles. Na meerdere malen bij wijnmaak(st)ers in Zuid-Afrika met de druivenpluk en de vinificatie te hebben mee gedraaid en de wereld ben over gereisd op zoek naar bijzondere wijnstijlen, is het geweldig dat ik de opgedane kennis nu in mijn eigen ‘stadsie’ kan toepassen.

Bij de Utrechtse stadswijngaard verzorg ik de promotie en communicatie. In een later stadium zal ik ook de educatieve rondleidingen en proeverijen gaan verzorgen. Hoe gaaf zal dit zijn als het in de toekomst de Utrechtse wijn is waar je naar kijkt, aan ruikt, slurpt en proeft! Volg onze gezamenlijke droom onder andere via Instagram en loop straks met ons mee door de Utrechtse wijngaard. 

Misschien wil je zelfs wel een handje komen helpen? 

 


Hoofd Coördinatie Vrijwilligers: Roel Balvers

Ik ben Roel, 27 jaar en vanaf mijn 17e werkzaam in de horeca. Mijn liefde voor wijn is begonnen te groeien bij Karel V tijdens het volgen van de WSET 2 cursus. Hierna was ik vastbesloten dat ik alles wilde weten (en proeven) over dit product. Vervolgens ben ik met mijn nieuw gevonden passie als sommelier aan de slag gegaan bij GIN NEO in Amsterdam. Hier is mijn kennis over wijn enorm gegroeid. Deze kennis en passie heb ik verder uit kunnen bouwen bij Podium onder de Dom en het InterContinental Amstel Hotel. Vooral bij het amstel heb ik de mogelijkheid gehad om kennis te maken met de grootste wijnen ter wereld. De hoeveelheid passie die een wijnmaker in zijn werk stopt is direct terug te proeven en dat vind ik waanzinnig! Sinds mijn eerste stappen in de horeca heb ik er altijd van gedroomd om zelf eens wijn te maken maar nooit de stap gezet.

Toen ik een half jaar geleden besloot het werken in de Horeca achter mij te laten sprak ik Sjors over het project wat hij samen met Marco en Peter aan het opzetten was. Ik twijfelde geen moment! De mogelijkheid om met een aantal zeer gedreven mensen aan de slag te gaan in de mooiste stad van ons land laat ik voor geen goud liggen!

Ik kan niet wachten op de oogst!

 

Het stadswijngaard team:

Stephan
Hagens
  • Websitebeheer
  • Wijnliefhebber
  • WSET2
Ylja Berends
  • WSET 3
  • Grafisch ontwerper
  • Wijnliefhebster