Wie zijn wij

Het bestuur

 

Voorzitter: Peter Groeneveld

Mijn naam is Peter Groeneveld. Groene vingers zie ik als de succesbron voor goede wijn. Wijn maak je namelijk niet in de wijnkelder, maar in de wijngaard! Opgegroeid op een akkerbouwbedrijf, studeerde 6 jaar Plantenteelt in Wageningen en leerde bij wijze van spreken denken als een plant. Roept u maar, door het ontelbaar aantal mogelijkheden van combinaties van wijndruiven ge-ent op verschillende onder stokken, zie ik mogelijkheden om overal druiven te telen. Recent volgde ik twee jaar de opleiding Wijnbouw en Wijnmaken bij het Syntra in het Belgische Hasselt. Die opleiding was zo goed dat de afstand vanuit Utrecht me totaal niets uit maakte. Door de samenwerking met Sjors en Marco versterken we elkaars kwaliteiten en ben ik overtuigd dat de passie voor wijn uit eigen wijngaard naar de stad Utrecht gaat overslaan.

 


Secretaris: Sjors te Brake 

Mijn naam is Sjors te Brake. Al vanaf mijn 16e jaar ben ik werkzaam in de wijnbranche. Ik ben begonnen met het dichtnieten van kerstpakketten, gepromoveerd tot winkelbediende, bedrijfsleider geweest in een wijnbar en ik heb nu mijn eigen wijnwinkel Achter de Dom, met de naam Utregs Wijnhuis. Ik ben daarna wijnstudies gaan volgen en ik heb de WSET 3 wijnopleiding voltooid en ben nu vinoloog van de wijnacademie.  Ik droomde er al heel lang van om in een wijngaard te gaan werken (of een wijngaard te bezitten). Dit avontuur geeft mij veel energie en ik zie jullie snel in één van onze wijngaard(en).

 


Penningmeester: Marco Westra 

Mijn naam is Marco Westra en ik ben een groot liefhebber van wijn. Niet alleen het drinken maar ook het ontdekken van wijn is mijn grote passie. Ik werk als Maître bij Restaurant Bridges in Amsterdam en werk dagelijks met de verschillende wijn en spijs combinaties. Ik ben vaak op reis geweest om wijngaarden en wijnhuizen over de hele wereld te bezoeken. Elke keer is het weer inspirerend en magisch om midden in de wijngaard te luisteren naar het gepassioneerde verhaal van de wijnmaker/wijnboer. Het is een droom om zelf te werken in een wijngaard en wijn te ontwikkelen. Ik zal het geweldig vinden als juist deze droom uit gaat komen en dan ook nog in mijn eigen stad Utrecht. Als ons dit is gelukt en wij uit de stadswijngaard onze eigen wijn hebben kunnen maken wil ik je daar graag meer over vertellen. Volg ook mijn Instagram

 

Het stadswijngaard team:

Stephan
Hagens
 • Websitebeheer
 • Wijnliefhebber
 • WSET2
Roel Balvers
 • Levensgenieter
 • Horeca man
 • Passie voor wijn
Angélique Chamboné
 • Dutch Wine Sister
 • Register Vinoloog
 • Zuid-Afrika expert
Ylja Berends
 • WSET 3
 • Grafisch ontwerper
 • Wijnliefhebster