Wie zijn wij

Het stadswijngaard team:

Voorzitter: Peter Groeneveld

Mijn naam is Peter Groeneveld en ik zie groene vingers als belangrijke succesbron voor goede wijn. Wijn maak je namelijk niet in de wijnkelder, maar vooral in de wijngaard! Opgegroeid op een akkerbouwbedrijf, studeerde 6 jaar Plantenteelt in Wageningen en leerde bij wijze van spreken denken als een plant. Roept u maar, door het ontelbaar aantal mogelijkheden van combinaties van wijndruiven ge-ent op verschillende onder stokken, zie ik mogelijkheden om overal druiven te telen. Recent volgde ik twee jaar de opleiding Wijnbouw en wijn maken bij het Syntra in het Belgische Hasselt. Die opleiding was zo goed dat de afstand vanuit Utrecht me totaal niets uit maakte. Ondertussen staat er een heel team achter de Stichting Stadswijngaard Utrecht. Door de veelzijdigheid van het team en het plezier in het werk van iedereen versterken we elkaars kwaliteiten en ben ik overtuigd dat de passie voor wijn uit eigen wijngaard naar de stad Utrecht gaat overslaan.

 

 

Penningmeester: Marco Westra 

Mijn naam is Marco Westra en ik ben een groot liefhebber van wijn. Niet alleen het drinken maar ook het ontdekken van wijn is mijn grote passie. Ik werk als Maître bij Restaurant Bridges in Amsterdam en werk dagelijks met de verschillende wijn en spijs combinaties. Ik ben vaak op reis geweest om wijngaarden en wijnhuizen over de hele wereld te bezoeken. Elke keer is het weer inspirerend en magisch om midden in de wijngaard te luisteren naar het gepassioneerde verhaal van de wijnmaker/wijnboer. Het is een droom om zelf te werken in een wijngaard en wijn te ontwikkelen. Ik zal het geweldig vinden als juist deze droom uit gaat komen en dan ook nog in mijn eigen stad Utrecht. Als ons dit is gelukt en wij uit de stadswijngaard onze eigen wijn hebben kunnen maken wil ik je daar graag meer over vertellen. Volg ook mijn Instagram

 


 

Event Manager: Ida Sinke 

Mijn naam is Ida Sinke. Ik omschrijf mijzelf als een actieve en enthousiaste student aan de Wageningen Universiteit. Ik ben bezig met mijn master in biobased sciences, waarbij mijn focus ligt op biobased and circulare economie in de gebouwde omgeving. En dan past de missie om samen met de stad op een duurzame wijze lokale wijndruiven en wijn te gaan produceren natuurlijk helemaal in het plaatje.

Bij de Stadswijngaard Utrecht ondersteun ik de event organisatie. De wijngaard wordt een groene tuin voor ontspanning, rust en verbondenheid met de natuur. Maar ook een leuke locatie voor allerlei evenementen. Heeft u ook een idee voor een leuk event, laat het ons weten. Wij hopen u binnenkort te ontmoeten op een van onze wijngaarden!

Roel Nagelmaeker
 • Fondsverwerver
 • Wijnliefhebber

 

 

 

Roel Balvers
 • Voormalig vrijwilligerscoordinator
 • Wijnliefhebber
 • WSET2

 

 

Sjors te Brake
 • Ambassadeur van de stichting
 • Voormalig secretaris
 • Wijnliefhebber
 • Vinoloog/ WSET 3
 • Utregs Wijnhuis
Angelique Chamboné
 • voormalig PR en communicatie medewerker




Sara Franssen
 • Websitebeheer
 • Project team nieuwe wijngaard
 • ‘Allround’ ondersteuning bestuur




Micha Vink
 • Projectleider team
  nieuwe wijngaard