Wijn makenWijnbouw

De grote dag: vrijdag 24 april 2020

Vrijdag 24 april was de grote dag! 
De weergoden waren ons goed gezind, de zon scheen volop. Met een kriebel in onze buik, een dikke laag zonnebrand , koek en zopie, heerlijke picknick lunch met feestelijke bubbel in het vooruitzicht én met groot enthousiasme zijn wij met zijn allen aan de slag gegaan om de eerste 240 Souvignier Gris wijnstokken aan te planten.

Hoe gaaf om dit samen te mogen doen. Onder toezicht van onze wijnmaker Peter en onze drie dartelende huisschapen zijn wij fris en fruitig aan de gang gegaan. In het begin liepen wij nog wat onwennig rond. Hoe kunnen we alles het beste uitmeten? Hoe werken de graszoden snijder en de gatenboor? Hoe diep zet je de stokken? 

Al gauw had iedereen zijn eigen taak en is het gelukt alle druivenstokken te planten.  
Wat ’s morgens nog een kaal grasveld was, lag er in het begin van de avond bij als de eerst Utrechtse Stadswijngaard. Onze huisschapen waren er stil van en wij ook…

De eerste stokken staan er mooi bij en de komende tijd gaan wij nog heel vaak naar de wijngaard voor natuurlijk het nodige onderhoud, het plaatsen van info paaltjes en natuurlijk kijken naar hoe mooi het er bij staat! Dit is de eerste locatie maar binnenkort meer. 
Onze eerste aanplant staat op de Koningshof Stadslandbouw Utrecht Oost, vlakbij de sportvelden van Kampong en dichtbij de Kromme Rijn.